Friday, May 1, 2009

BELASUNGKAWA KELUARGA TAIB...

Perjalanan Terakhir
Laila, isteri KM Sarawak
Pimpinan Warga Prihatin Malaysia (PRIMA) mengucapkan takziah kepada keluarga keluarga Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud, berikutan berpulangnya ke rahmatullah isteri beliau Puan Sri Laila Taib semalam (30 April 2009). Akhbar melaporkan hari ini (1 Mei 2009) jenazah isteri kepada Ketua Menteri Sarawak itu, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Demak Jaya, Jalan Bako tengah hari ini.

Allahyarham yang meninggal dunia kerana barah disemadikan di sebelah pusara ibu mentuanya, Hamidah Yakub pada pukul 1 tengah hari. Laila, 68, meninggalkan suami dan empat orang anak iaitu Jamilah Hamidah, Mahmud Abdul Bekir, Timbalan Menteri Pelancongan, Datuk Seri Sulaiman Abdul Rahman dan Hanifah serta 15 orang cucu. Antara kenamaan yang hadir memberi penghormatan dan mengiringi jenazah ke perkuburan ialah Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah dan Tengku Mahkota Johor, Tunku Ibrahim Ismail dan isteri, Raja Zarith Sofia.

Yang Dipertua Negeri Sarawak, Tun Abang Muhammad Salahuddin Abang Barieng serta bapa saudara Abdul Taib, bekas Yang Dipertua Negeri Sarawak, Tun Abdul Rahman Yakub turut hadir. Semoga Allah cucuri rahmat ke atas rohnya, al-Fatehah.

No comments: