Wednesday, July 15, 2009

MEDIA TUTUP KEPERONGOSAN UMNO

Media arus perdana boneka:
UMNO cederakan penyokong PR

oleh: Badrul Hisham Shaharin

Pertempuran merebut kerusi Manik Urai telah selesai dengan PAS - Pakatan Rakyat mengekalkan kerusi Manik Urai dengan kelebihan 65 undi. Mengulang ungkapan yang sering diucap oleh Dr. Mahathir satu ketika dahulu (1999, BN khususnya UMNO menang banyak kerusi dengan majoriti tipis) " Satu undi pun menang juga". Walaupun berkarung wang ditabur, janji dan ugutan di buat namun BN tetap kalah. Malah penipuan dalam proses pilihanraya tetap berlaku, pelik apabila satu pilihanraya kecil dalam ketika waktu bekerja dengan rekod pengundi luar yang agak ramai, 87% pengundi mengundi, namun BN tetap kalah. (Gambar yang tak pernah disiarkan di salah satu pusat mengundi di Manek Urai, seorang wanita dipapah ke hospital kerana pecah kepala dibaling batu oleh penyokong UMNO)

Namun percayalah (arwah) SPRM tidak akan bertindak apa - apa, kerana SPRM hanya akan bangkit dari kubur seperti mayat diseru pengamal ilmu hitam hanya apabila adanya kes atau nak mereka kes yang menjamin kepentingan segelintir kelompok utama pemimpin regim Bn sahaja. Sebenarnya dengan apa yang ditabur regim berharap menang, kekalahan semalam memberikan tamparan dan kejatuhan moral yang dasyat namun media hari ini seperti biasa cuba memberikan moral semula kepada regim BN. BN telah ditolak secara berterusan kalah terus - terusan di semua pilihanraya kecil selepas PRU 2008 (kecuali di Batang Ai).

Media menjadi peniup nyawa BN. Contohnya hari ini media mainkan ada puteri UMNO jadi mangsa keganasan maka digunakanlah gambar seorang puteri Umno terbaring dengan muka sedih berselimut di Hospital. Gambar yang digunakan oleh media UMNO gambarkan puteri UMNO yang diganasi sehingga terpaksa berselimut di Hospital. Malangnya media menggelapkan berita dan gambar penyokong Pakatan Rakyat yang berdarah , 'pecah' kepala dibaling batu oleh penyokong BN. (Gambar seorang petugas Pakatan Rakyat turut cedera , berdarah kepalanya dibalut bendera PAS, tetapi dia tidak mahu dihantar ke hospital). Inilah bentuk mainan media regim yang tidak layak di ajak berpakat atau berpadu.... Media arus perdana pula menjadi boneka- http://chegubard.blogspot.com/

No comments: