Monday, October 12, 2009

BERITA DARI BAGAN PINANG...

ISA MENANG BESAR DI BAGAN PINANG
PENGUNDI MULA MENGUBAH SELERA

Kemenangan calon BN, Tan Sri Mohd Isa Samad di Bagan Pinang menewaskan calon PAS, Zulkefly Mohamad dianggap antara kemenangan terbesar parti BN semenjak mendapat kemenangan yang tipis menerusi pilihan raya yang lalu.Isa mendahului dengan memperoleh 8,013 undi berbanding Zulkefly yang memperoleh 2,578 undi dengan majoriti 5,435 undi. Kemenangan besar Isa ini tidak mengejutkan kerana beliau bersama penyokong-penyokongnya berkempen menggunakan pendekatan yang 'bersih' tanpa memalukan mana-mana pihak.

Merujuk pada akhbar tempatan yang menyiarkan berita mengenai dua orang lelaki yang cuba mengedarkan wang palsu menggunakan sampul tertera lambang UMNO, warga PRIMA berasa hairan, mengapa mereka sanggup menggunakan taktik kotor semata-mata untuk memastikan parti yang mereka sokong menang?Dan yang peliknya, salah seorang daripada mereka merupakan pelajar Malaysia yang baru balik dari Mesir.Begitukah cara seorang yang terpelajar? Walaupun ia tidak ada kena-mengena dengan calon PAS yang bertanding, tapi kes itu sedikit-sebanyak akan mencalarkan imej PAS dan parti pembangkang yang lain.

Pada pendapat AW, sekiranya penyokong-penyokong fanatik tersebut tidak bermain 'kotor', kemungkinan Zulkefly akan menang ataupun kalah tipis. Kadang-kadang AW berfikir, setiap kali pilihan raya, pasti ada kedengaran cerita para penyokong parti-parti yang bertanding bergaduh dan bertempur mengalahkan askar yang nak berperang. Seperti semasa di Bagan Pinang, penyokong-penyokong BN dan PAS bergaduh sehingga menyebabkan seorang pemandu Ketua Polis Negeri Sembilan cedera.Kepada Isa, selamat menjadi pemimpin Bagan Pinang yang baru dan dapat membawa Bagan Pinang ke era yang lebih baru dan diharap para penyokong parti pembangkang dapat menerima hakikat bahawa pengundi sudah mula ubah selera!

Heh!Heh!Heh!

-ANAK WARISAN...