Wednesday, December 29, 2010

PIALA SUZUKI

TAHNIAH MALAYSIA!
TERUSKAN LAGI USAHA DI MASA DEPAN

Assalamualaikum,

Tak mengapa walaupun kalah, Malaysia kerana kita mempunyai kelebihan dua agregat. Walaupun AW tidak berapa kenal pemain Malaysia sangat tapi permainan mereka cukup membanggakan. Contohnya Safee Ali, jaringannya di Bukit Jalil mahupun di Gelora Bung Karno cukup mantap sehingga diberikan anugerah Penjaring Terbanyak. Harimau Malaya yang dipimpin oleh K.Rajagobal membuka jaringan sebelum diekori rapat oleh Indonesia. Ketangkasan Khairul Fahmi dan kecekapan pemain-pemain lain juga tidak boleh dinafikan.

Tapi yang menghairankan AW, pada separuh masa kedua, pemain Malaysia berjersi no 12 (AW tidak berapa kenal) ditolak pemain Indonesia tetapi pemain Indonesia yang lain cuba memarahi pemain Malaysia. Di mana letaknya pemikiran yang rasional? Tidak bolehkah bermain secara profesional?Hai,entahlah!

Lagi satu, ketika AW asyik melihat Khairul Fahmi menangkap bola, AW terpandang cahaya hijau di mata Khairul. Agaknya penyokong Indonesia membalas dendam atas kejadian tempoh hari. Tapi tak mengapa, kami tetap menang!Tidak banyak kejadian yang melampaukan sepanjang perlawanan berlangsung.Alhamdulillah.

Semasa jurugambar merakam gambar di kerusi penyokong, terakam pula gambar Manohara di situ. Tapi tak mengapa, walaupun banyak selebriti Indonesia dikhabarkan turun padang, ia tidak menjadi kudis pada Malaysia. Walaupun ura-ura mengatakan Julia Perez ingin memakai coli laser, ia tidak menggentarkan Harimau Malaya.

Akhirnya Harimau Malaya yang "membaham" Garuda.Tahniah Malaysia!!!He!He!He!

-ANAK WARISAN...