Wednesday, June 17, 2009

KATA DULANG PAKU SERPIH


Rakyat Perak perlu nilai:
Zamry dan Mohamad Nizar

Dato' Zamry Abdul Kadir sepatutnya meminta rakyat Perak menilai dirinya dengan membubar Dewan Undangan Negeri Perak di samping mengadakan pilihanraya khas, sebelum gunakan media meminta rakyat Perak menilai Dato' Seri Mohammad Nizar. Mereka yang tak menyokong PAS pun berasa meluat apabila Zambry yang jelas menggunakan kekuatan senjata dan polis untuk 'merampas kuasa' , bersuara macam kurang waras. Formula penyelesaian krisis di Perak terlalu mudah, iaitu bubarkan DUN. Nah, Zamry boleh menilai prestasi dirinya sama ada diterima atau tidak oleh rakyat Perak.

Laporan Bernama lebih menampakkan ciri-ciri propaganda kerana ianya merupakan agensi berita kerajaan. Bagi merealisasikan kehebatan Zamry sebagai pimpinan UMNO yang dilantik menerusi ihsan mahkamah, ayuh tampil dengan kekuatan sendiri menerusi pilihanraya bebas. Menggunakan kekuatan polis hingga mneceroboh masuk ke DUN, maknanya DUN Perak sudah tak berwibawa lagi akibat kerakusan kuasa tak bersempadan. Zambry, berkata tindakan Ahli Parlimen Bukit Gantang itu adalah satu peratus daripada tingkah laku sebenar yang ditunjuk Mohammad Nizar terutama semasa sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak 7 Mei lalu. Tetapi Zamry sendiri dengan menggunakan gerombolan polis bukan satu peratus, sebaliknya fikirlah sendiri!

1 comment:

Anonymous said...

Berhat-hatilah bilamana menulis blog. Tulis dengan ilmu & iman.

"Wahai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan daripada sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian daripada sangkaan itu berdosa, dan janganlah kamu mengintip, mencari-cari kesalahan dan keaiban orang, dan janganlah sesetengah kamu mengumpat sesetengahnya yang lain. Apakah seseorang daripada kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (jika demikian keadaan mengumpat) Maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan tersebut) dan bertakwalah kamu kepada Allah, sesungguhnya Allah Penerima taubat lagi Maha Mengasihani. " (Al Hujurat ayat 12)

View Profile: Rantong™